«Up to You(th)» για πέμπτη συνεχή χρονιά με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Με το σύνθημα «Up to You(th)», ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία.

Πρόκειται για μια εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους, αφού στόχος είναι η ανάδειξή τους ως ένα από τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κομμάτια της κοινωνίας μας.
Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων λειτουργίας του Οργανισμού, στέλνοντας για ακόμα μια φορά το μήνυμα πως ο ΟΝΕΚ στέκεται δίπλα στους νέους από την αρχή της ίδρυσής του, επενδύοντας στο μέλλον τους μέσα από καινοτόμα και δημιουργικά προγράμματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχει και φέτος NGO Fair σε συνεργασία με το NGO Support Center και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου με τη συμμετοχή 75 και πλέον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα εθελοντισμού, περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους τομείς.
Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν κυπριακά μουσικά συγκροτήματα αλλά και καλλιτέχνες από το Καμερούν, να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών μικρού μήκους από Κύπριους δημιουργούς, να λάβουν μέρος σε ανοιχτές συζητήσεις, να συμμετέχουν σε εναλλακτικά πειράματα επιστήμης ενώ θα μπορούν να γνωρίσουν cosplayers της Cyprus ComicCon. Ακόμη, το Φεστιβάλ θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να δουν από κοντά συναρπαστικές εφαρμογές τεχνολογίας, να γνωρίσουν τον θεσμό της ανταλλακτικής και «ανθρώπινης» βιβλιοθήκης, αλλά και να ενημερωθούν για ευρωπαϊκά προγράμματα και εκστρατείες. Στον χώρο, θα υπάρχει επίσης παιδική γωνιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρά παιδιά και παράσταση καραγκιόζη.
Πιο αναλυτικά οι δραστηριότητες του φεστιβάλ και από ποιους διοργανώνονται πιο κάτω:
– Κατά τη διάρκεια του Up to You(th): Φεστιβάλ Νέων 2019 η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης του Γραμματισμού θα λειτουργήσει την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη που έχει πλέον καθιερώσει ως κοινωνικό θεσμό. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει όσα δικά του μεταχειρισμένα βιβλία επιθυμεί με άλλα τόσα από τα διαθέσιμα βιβλία της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης. Ελάτε λοιπόν με ένα ή πολλά βιβλία στο χέρι για να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτή την κοινωνική αλυσίδα ανακύκλωσης βιβλίων!

– Eυκαιρίες εθελοντισμού και ενεργής συμμετοχής, στο ΝGO Fair που θα πραγματοποιηθεί στο Up to You(th): Φεστιβάλ Νέων 2019, με τη συμμετοχή 70+ οργανώσεων σε θεματικές όπως περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, υγεία, πολιτισμό κ.α.

– στο φεστιβάλ, θα συναντήσεις μια βιβλιοθήκη στην οποία δεν θα βρεις τα βιβλία που περιμένεις! Στην Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη που θα διοργανώσει και φέτος Human Library – Cyprus συναντάμε ανθρώπους-βιβλία, που αφηγούνται την ιστορία τους και μπαίνουν σε ένα δημιουργικό διάλογο με τον αναγνώστη!
– ενεργή πολιτότητα, παράδοση, εικονική πραγματικότητα και κοινωνική ενσωμάτωση θα είναι μερικά από τα θέματα προς συζήτηση τα οποία απασχολούν την νεολαία, στις ανοικτές συζητήσεις που διοργανώνονται στο Up to You(th): Φεστιβάλ Νέων 2019 με τους OXygono, YEU Cyprus, Cyprus Youth DiplomaCY, Citizens In Power / Πολίτες Σε Ισχύ, Cyprus Aware, European Youth Parliament Cyprus – EYP Cyprus

– Διαδραστικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, ρομποτικές μάχες και άλλες εφαρμογές τεχνολογίας όπως τρισδιάστατες εκτυπώσεις και άλλα από το Youth Makerspace Larnaka, το Frederick University Cyprus, το European University Cyprus, το Cyprus Computer Society, τη Silversky3D και άλλους.

– Ψάχνεις το δικό σου safe place για να εκφραστείς; Το δημιουργήσαμε για σένα στο Πάρκο Ακρόπολης! Έλα στο Up to You(th): Φεστιβάλ Νέων 2019 με ένα πρωτότυπο έργο σου, σε γραπτή ή οποιαδήποτε άλλη μορφή, με διάρκεια μέχρι 3 λεπτά, και εκφράσου σαν να μην σε βλέπει κανείς!
Δήλωσε τη συμμετοχή σου https://forms.gle/uz3fX9WCHYJfKEhi7
#YourSafePlace

– Ξέρεις να ξεχωρίζεις τους αστερισμούς; Μπορείς να καταλάβεις πως αλλάζουν σε κάθε εποχή και να διαβάσεις ένα αστρικό χάρτη; Έλα στην σκηνή του The Girl Guides Association of Cyprus – Σώμα Κυπρίων Οδηγών, για να μάθουμε μαζί!

– Το Up to You(th): Φεστιβάλ Νέων 2019 θα περιλαμβάνει συναρπαστικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους!

– Clown, κατασκευές, τραγούδι, face painting ( ΣΠΑΒΟ/Association for the Prevention and Handling of Violence in the Family) παραμύθια (Hope For Children CRC Policy Center) εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα (Steps for YoUth) επιτραπέζια παιχνίδια (Imagination Gaming Cyprus) και άλλα, σε περιμένουν για να διασκεδάσουμε μαζί!

– O αγαπημένος μας καραγκιόζης διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους στο Up to You(th): Φεστιβάλ Νέων 2019 σε μια παράσταση από το Μουσείο – Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών ”Πάφιος” στις 19:30 στο Πάρκο Ακρόπολης! #UpToYouth19

 

Βρείτε το φεστιβάλ στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/1255884931246984/

 

Αρέσει σε %d bloggers: