Alcohol Alert

ΣΗMΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το προγραμματισμένο σεμινάριο Alcohol Alert αναβάλλεται. Οι νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης θα ανακοινωθούν μελλοντικά. Όσοι συμμετέχοντες έχουν προχωρήσει σε καταβολή του ποσού συμμέτοχής , θα λάβουν άμεσα επιστροφή του στον τραπεζιτικό τους λογαριασμό

 

 

Το πρόγραμμα «Alcohol Alert» διοργανώνεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας με την υποστήριξη και τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα κατάχρησης αλκοόλ αλλά η αναγνώριση των επιβλαβών παραγόντων που επηρεάζουν τους νέους. Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η επίδραση των κοινωνικών νορμών στους νέους, η επιρροή που έχει η κουλτούρα, η παιδεία και οι διαπροσωπικές σχέσεις και ο ρόλος της διαφήμισης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής 
 • Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν μόνο σαράντα νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών από όλη την Κύπρο.
 • Όρεξη για μάθηση και αλληλεπίδραση
 • Είναι απαραίτητη η παρακολούθηση όλων των θεματικών ενοτήτων του τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή το μεσημέρι.
 • Εγγραφή στο Πρόγραμμα μέχρι και τις 14 Μαίου 2021.
 • Πληρωμή μέχρι τις 16 Μαΐου 2021 του κόστους συμμετοχής το οποίο ανέρχεται στα 30 ευρώ (τα στοιχεία του λογαριασμού θα σας αποσταλούν με την επιβεβαίωση της εγγραφής σας). Θα λάβετε ως επιστροφή 20 ευρώ ως οδοιπορικά έξοδα (λεπτομέρειες πιο κάτω)
Πρόγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του τριημέρου, θα αποσταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες μέχρι και τις 17 Μαΐου 2021. Οι ώρες που θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι:

 • Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 | 17.00 – 20.00
 • Σάββατο, 22 Μαίου 2021 | 09.00 – 19.00
 • Κυριακή 23 Μαίου 2021 | 09.00 -13.00
Γλώσσα

Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι η Ελληνική.

Διαμονή

Η διαμονή όλων των συμμετεχόντων έχει διευθετηθεί στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» στη Πάφο, σε δίκλινα δωμάτια. Για σκοπούς των διαδικασιών διαμονής στο ξενοδοχείο οι συμμετέχοντες χρειάζεται απαραίτητα να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα και αποδεικτικό έγγραφο (πχ λογαριασμό κοινής ωφελείας) ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου (δείτε παραδείγματα αποδεικτικών εγγράφων μόνιμης κατοικίας)Αυτό χρειάζεται επειδή ως οργανωτές έχουμε εξασφαλίσει ειδικές χαμηλές τιμές για Κύπριους με μόνιμη διαμονή στη Κύπρο και το Υφυπουργείο Τουρισμού στους όρους που θέτει είναι να αποδεικνύεται η μόνιμη διαμονή.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εισέλθουν στα δωμάτιά τους στις 21/05/2021 από τις 14:00.  Η αποχώρηση από τα δωμάτια θα πρέπει να γίνει μέχρι και τις 12.00 στις 23/05/2021.

 COVID 19 Τονίζεται ότι το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με βάση τα διατάγματα Περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19Στο πρόγραμμα θα διασφαλίζεται αυστηρά η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αποστάσεις, μάσκες, μέγιστος αριθμός ατόμων). Για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω για διανυκτέρευση ή/και χρήση των χώρων και υποδομών του ξενοδοχείου απαιτείται η κατοχή είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.
Επιβεβαίωση παρουσίας 

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να είναι έγκαιρα στο ξενοδοχείο ώστε να περάσουν από την γραμματεία για να λάβουν υλικό του σεμιναρίου και να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους.

Οδοιπορικά έξοδα

Το  πρόγραμμακαλύπτει οδοιπορικά έξοδα 20 ευρώ για τους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν διαμένουν στην επαρχία Πάφου.

Η επιστροφή των οδοιπορικών εξόδων όσων δεν διαμένουν στην επαρχία Πάφου, θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση των θεματικών ενοτήτων. Παρακαλούμε όπως παραδώσετε στη γραμματεία του ΚΟΚΕΝ, την απόδειξη της βενζίνης ή του λεωφορείου που θα έχετε μαζί σας – δεν καλύπτονται έξοδα ταξί.

Όταν εφοδιαστείτε με βενζίνη, η απόδειξή σας να:

 • είναι ακριβώς €20,
 • είναι από πρατήριο της επαρχίας διαμονής του συμμετέχοντα και όχι από την Πάφο.
 • να έχει την ημερομηνία Παρασκευή 21.05.2021 (δηλαδή ημερομηνία έναρξης του προγράμματος).

Επιστροφή οδοιπορικών εξόδων, δικαιούνται όλοι οι συμμετέχοντες που θα φέρουν απόδειξη (ακόμα και αν είναι συνοδό άτομο σε αυτοκίνητο άλλου συμμετέχοντα).

Διατροφή

Το πρόγραμμα καλύπτει πρόγευμα, δείπνο στις 21 και 22 Μαΐου και ένα γεύμα στις 22 Μαΐου καθώς και τα διαλείμματα καφέ σύμφωνα με το πρόγραμμα. Κάθε δείπνο και γεύμα συμπεριλαμβάνει και ένα μη αλκοολούχο ποτό. Άλλες χρεώσεις που αφορούν προσωπική κατανάλωση από τους συμμετέχοντες δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης  YOUTHPASS θα παραδίδονται από τη Γραμματεία κατά την τελευταία ημέρα διεξαγωγής του.

Φωτογράφιση 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει φωτογράφιση και οι φωτογραφίες θα δημοσιοποιηθούν.

Πληροφορίες – ενημέρωση

Για οποιεσδήποτε απορίες ή διευκρινήσεις κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του προγράμματος, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με την Λειτουργό Νεολαίας ΚΟΚΕΝ, Δήμητρα Παπαδοπούλου στο 25346640 ή/και στο dimitra.papadopoulou@cyprusyouth.org

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: