“Φυτεύω για το Κλίμα”

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας υποστηρίζει έμπρακτα το πρόγραμμα «Φυτεύω για το Κλίμα»  το οποίο οργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας και μέσω του οποίου θα παρασχεθούν δωρεάν δασικά δενδρύλλια σε οργανωμένα σύνολα, που εξήγγειλαν τη βούλησή τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσα από δράσεις δενδροφυτεύσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα» θα διατεθούν δωρεάν από τα φυτώρια του Τμήματος Δασών 70.000 δασικά δενδρύλλια για τη φυτευτική περίοδο Νοεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020.  Ο αριθμός των δενδρυλλίων θα αυξάνεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες για τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύσσονται.

Σημειώνεται ότι η περίοδος υποβολής της αίτησης προς το Τμήμα Δασών, για παραχώρηση των δενδρυλλίων που θα φυτευτούν κατά τη φετινή φυτευτική περίοδο, αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου και λήγει στις 6 Νοεμβρίου 2019.

Κάθε κέντρο νεότητας που επιθυμεί να προμηθευτεί δωρεάν δασικά δενδρύλλια και να μετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσει την απαραίτητη αίτηση η οποία επισυνάπτεται πιο κάτω και να την αποστείλει στο τμήμα δασών εντός των καθορισμένων ημερομηνιών. Επισυνάπτονται επίσης όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες για την ενημέρωση σας.

Είμαστε σίγουροι ότι τα Κέντρα Νεότητας θα ανταποκριθούν και σε αυτή την πρόκληση πρασινίζοντας ακόμη περισσότερο τον τόπο μας.

 

Τα απαραίτητα έντυπα βρίσκονται εδώ:

Αίτηση για δωρεάν παραχώρηση δασικών δενδρυλλίων

Κατευθυντήριες γραμμές φύτευσης και συντήρησης δασικών δενδρυλλίων

Πλαίσιο Δενδροφυτεύσεων

Στάδια Φύτευσης

Αρέσει σε %d bloggers: