Πρόγραμμα «ΣτοιχηματίΖΩ στο Μέλλον» από τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας

O Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας οργάνωσε, συντόνισε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τα εργαστήρια ‘’ΣτοιχηματίΖΩ στο Μέλλον’’ μεταξύ πρώτης Ιουνίου  και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Στα πλαίσια της ευρύτερης εκστρατείας PIN #prevention and #intervention η οποία στηρίζεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων τα εργαστήρια στόχο είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και των γονιών-κηδεμόνων τους σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές της Κύπρου.

Με γνώμονα την κυπριακή στρατηγική́ υπεύθυνου στοιχηματισμού, διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια ‘’ΣτοιχηματίΖΩ στο Μέλλον’’ προωθώντας έτσι την  ενημέρωση ευάλωτων πληθυσμιακών μονάδων του πληθυσμού όπως είναι τα άτομα νεαρών ηλικιών αλλά και οι γονείς τους.

Πιο συγκεκριμένα τα εργαστήρια κατάφεραν να προβληματίσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με τις συνέπειες εθισμού στα τυχερά παιχνίδια και τις καταστροφές που μπορεί αυτά να επιφέρουν.

Παράλληλα, εφοδίασαν τους συμμετέχοντες με πρακτικά εργαλεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια, την βελτίωση της επικοινωνίας, τη μείωση προβληματικών συμπεριφορών, τη διαχείριση συγκρούσεων κερδίζοντας έτσι το στοίχημα για ένα μέλλον μακριά από παρεκκλίνουσες συμπεριφορές που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια.

Στα εργαστήρια συμμετείχαν νέοι και νέες μέλη του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας από τις επαρχίες Πάφου , Λεμεσού, Λευκωσίας-Κερύνειας, Λάρνακας, Μόρφου και τα Κέντρα Νεότητας Παναγία Σουμελά, Ευρύχου, Κοράκου, Καμπιού, Φαρμακά, , Προφήτη Ηλία, Μάμμαρι και Κέντρο Νεότητας Αγίων Τριμιθιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ‘’ΣτοιχηματίΖΩ στο Μέλλον’’ θα βρείτε στην σελίδα: www.stoiximatizostomellon.com

#prevention #intervention #stoiximatizostomellon #KOKEN50YEARS

Leave a Reply

Αρέσει σε %d bloggers: