Ολοκλήρωση εργαστηρίων ‘’Accelerate Υouthself’’

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά εργαστηρίων για νέους “Accelerate YouthSelf”, τα οποία είχαν στόχο την ενημέρωση και την προετοιμασία των συμμετεχόντων για τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από βιωματικά εργαστήρια και πρακτικές ασκήσεις, τα οποία υλοποιήθηκαν από καταξιωμένους επαγγελματίες και υψηλόβαθμα στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν η απόκτηση γνώσεων για αναζήτηση της κατάλληλης εργασίας, Δημιουργία ελκυστικού βιογραφικού, Ενίσχυση του προσωπικού Branding – πως προωθούνται αποτελεσματικά οι δεξιότητες και ικανότητες που έχει ένας νέος στην αγορά εργασίας, Απόκτηση των δεξιοτήτων παρουσίασης σε μια συνέντευξη εργασίας, Απόκτηση αυτογνωσίας / Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, Καλλιέργεια και επισήμανση της ψυχικής ανθεκτικότητας, Ενεργοποίηση των μηχανισμών ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του εργασιακού χώρου / προσαρμοστικότητα και Ψηφιακές δεξιότητες / ευκαιρίες ανάπτυξης τους

Το πρόγραμμα αποτελείτο από δύο όμοια εργαστήρια διάρκειας δυο ημέρων. Το πρώτο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Sentido Sandy Beach στη Λάρνακα και το δεύτερο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό.

Μέσα από τρεις δομημένες ενότητες του εργαστηρίου αναπτύχθηκαν οι θεματικές:

CareerYouthSelf | Αφορούσε την ανάπτυξή δεξιοτήτων και απόκτηση γνώσεων για βελτίωση ή αλλαγή στην υφιστάμενη καριέρα ενός νέου/νέας.

JobYouthself | Αφορούσε την ανάπτυξή δεξιοτήτων και απόκτηση γνώσεων για την εκκίνηση και βέλτιστη αξιοποίηση των ευκαιριών εργασίας ενός νέου/νέας.

BusinessYouthSelf | Αφορούσε την ανάπτυξή δεξιοτήτων και απόκτηση γνώσεων για την έναρξη/ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας ενός νέου/νέας.

Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, σε μια συνεργασία του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας με το γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη και το ΙΔΕΠ δια βίου μάθησης, και με γενικό συντονισμό απο την Grant Expert.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ομιλητές για την παρουσία τους και τους συνεργάτες μας για την επιτυχή υλοποίηση του όλου εγχειρήματος!

Αρέσει σε %d bloggers: