Νοιάζομαι, Συμμετέχω, Δυναμώνω την πόλη μου 08 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2-8 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιεί εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού στον άνθρωπο αλλά και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Λεμεσού, τα οποία στηρίζονται και ενισχύονται από τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλες τις κοινωνικές δράσεις αλλά και να εγγραφεί ως εθελοντής στο Δήμο Λεμεσού και στο Σώμα Εθελοντών Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν μικρές ενημερωτικές ενότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για αξίες του εθελοντισμού:
– Τα ψυχολογικά οφέλη του εθελοντισμού: Έρευνες δείχνουν πως οι εθελοντισμός συμβάλει σημαντικά στην υγεία των ανθρώπων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ποια είναι αυτά;
– Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες: πως μπορώ να βοηθήσω τον συνάνθρωπό που βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη;
– Ευκαιρίες για εθελοντισμό στην Ευρώπη: πως μπορώ να γίνω εθελοντής ή να εργαστώ στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Συμμετέχουν:
– Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
– Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης
– Σώμα Εθελοντών Λεμεσού
– Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας
– Εφημερίδα «Λεμεσός»

Live Link 11.00-13.00: Κανάλι 6

Συλλογή Τροφίμων θα γίνεται 02/12/2019 – 06/12/2019, από τις 08.00 – 15.00 στα γραφεία της Εφημερίδας «ΛΕΜΕΣΟΣ», αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για πληροφορίες 99728871

Δείτε την σελίδα της εκδήλωσης εδώ

 

Leave a Reply

Αρέσει σε %d bloggers: