Κέντρο Νεότητας Φοινιού: Διάλεξη με θέμα “Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη”

Το Κέντρο Νεότητας Φοινιού, σε συνεργασία με άλλα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας και με τον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο, σας προσκαλούν σε διάλεξη με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη», το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 18:15, στο Φοινί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φοινιού και κύριος ομιλητής θα είναι ο Δρ. Κώστας Τουφεξής, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος & Παθολόγος.  Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Φοίβη Κεβεζέ θα μιλήσει για το ρόλο της διατροφής στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.  Ο συγχωριανός, Γιάννης Νεοφύτου, θα μιλήσει για τη δική του εμπειρία ζωής με το διαβήτη και τη διαχείριση της νόσου.  Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρεται δωρεάν μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης, γι’ αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποφύγουν το φαγητό για δύο ώρες τουλάχιστον πριν την εξέταση.  Οι καπνίζοντες παρακαλούνται επίσης να αποφύγουν το κάπνισμα τουλάχιστον μία ώρα πριν την εξέταση.

Ο διαβήτης αφορά πλέον ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και αυξάνεται παράλληλα με τη γήρανση του πληθυσμού.  Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι πάσχοντες με διαβήτη, η ασθένεια δεν αφορά την υπερκατανάλωση γλυκών και φυσικά η ρύθμιση του διαβήτη δεν στοχεύει απλά σε χαμηλές τιμές σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης αφορά ένα σύνολο επιπλοκών που απαιτούν θεραπευτική στρατηγική και συνεργασία μεταξύ ιατρών και ασθενών.

 

Δρ. Κώστας Τουφεξής

Ο Δρ. Τουφεξής γεννήθηκε στη Λευκωσία.  Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή και μετά τη συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Manchester όπου απέκτησε το πτυχίο MBchB.  Ακολούθως έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων (MRCP) και το 1989 απέκτησε το δίπλωμα Ενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου του Λονδίνου.  Από το 1982 μέχρι το 1990 δούλεψε σε διαφορετικά νοσοκομεία της Αγγλίας.  Η τελευταία εργασία του ήταν στο Hammersmith Hospital του Λονδίνου με τον Professor Stephen Bloom σαν επιστημονικός ερευνητής στην Ενδοκρινολογία.  Από το 1990 εργάζεται σαν ιδιώτης ιατρός στη Λευκωσία στην Ενδοκρινολογία-Διαβητολογία και Παθολογία με πάνω από 20,000 ασθενείς.  Από το 2017 συνεργάζεται με την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το St. George Medical School ως Clinical Lead Tutor.

Φοίβη Κεβεζέ

Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων διατροφής, κλινικής διαιτολογίας, παχυσαρκίας και τροφίμων και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις.  Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και διαλέξεις σε δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος COSY, καθώς επίσης και στο κανάλι Capital στη μεσημεριανή εκπομπή «Top Story».  Είναι μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου.  Η Φοίβη Κεβεζέ με καταγωγή από το Φοινί, είναι απόφοιτη του The Limassol College στη Λεμεσό (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας), ενώ συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία.  Στόχος της η συστηματική επιστημονική επιμόρφωση σε θέματα Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής.  Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στο Mediterranean Hospital και στην Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό, ολοκληρώνοντας παράλληλα και την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Διατροφή και Καρκίνος του Μαστού».

 

Περισσότερα στο http://www.phinivillage.com/cgibin/hweb?-A=14242&-V=annoucements

Αρέσει σε %d bloggers: