Κέντρο Νεότητας Λουβαρά-Διάλεξη με θέμα τον Εκφοβισμό

<<Μαζί λέμε ΟΧΙ στον Εκφοβισμό>>

Τo Κέντρο Νεότητας Λουβαρά στις 26/10/18 διοργάνωσε την διάλεξη και το παράλληλο βιωματικό εργαστήρι για παιδιά με τίτλο: Μαζί Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΌ.

 Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων και τη Διεύθυνση του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού Λεμεσού, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Με την βοήθεια της Ειδικής Σχολικής Ψυχολόγου κας Βέρας Φλωρίδου πραγματοποιήθηκε η διάλεξη, όπου δώθηκε έμφαση στην αναγνώριση, πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου του εκφοβισμού σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Έπειτα, ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση, όπου το ακρωατήριο είχε την ευκαιρία να υποβάλει σχετικά ερωτήματα και μέσω αυτών να αναδειχθούν οι τρόποι αντιμετώπισης περιστατικών σχολικού εκφοβισμού.

Παράλληλα, τα μικρά παιδιά συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήρι που συντόνισε η κα Βαλεντίνα Ιεροθέου – Σχολική Ψυχολόγος. Τα παιδιά μέσω δραστηριοτήτων μη-τυπικής μάθησης ενεπλάκησαν σε ομαδικές δραστηριοτήτες και παιχνίδια, όπου αντιλήφθηκαν τι είναι ο εκφοβισμός και πως μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στην διεύθυνση του σχολείου καθώς και στον Σύνδεσμο γονέων που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή μας για συνεργασία, όπως επίσης και στις Σχολικές Ψυχολόγους που αφιέρωσαν χρόνο για την ετοιμασία και υλοποίηση της δράσης. Ακόμη, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΚΕΝ κο Κώστα Κώστα, που στήριξε την διοργάνωση αυτή με την παρουσία του, όπως και τον κόσμο που αφιέρωσε χρόνο για να συμμετάσχει στην δράση αυτή.

Leave a Reply

Αρέσει σε %d bloggers: