Ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Η κοινωνική πόλη μου»

Οι πόλεις και οι κωμοπόλεις ολόκληρης της Ευρώπης ―τόσο στις αστικές ζώνες όσο και στις αγροτικές περιοχές― βρίσκονται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπες με τεράστιες κοινωνικές ανισότητες όσον αφορά είτε την πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση, τη στέγαση ή την απασχόληση είτε τις συνθήκες εργασίας ή την ένταξη των μειονεκτούντων ατόμων στην κοινωνία.

Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι ο καθένας αισθάνεται να ανήκει στην πόλη του;  Πόσο «κοινωνική» είναι η πόλη σας και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει περισσότερο συμμετοχική;

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Η κοινωνική πόλη μου» αποτελεί πρόσκληση που απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωτογράφους προκειμένου να αποτυπώσουν σε μια φωτογραφία κοινωνικά προγράμματα ή/και κοινωνικές σχέσεις των πόλεών τους. Για να δοθούν ορισμένες ιδέες στους συμμετέχοντες, διατίθενται «εναύσματα έμπνευσης» στον δικτυακό τόπο της Ομάδας ΕΣΚ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2018, έχουν όλοι οι κάτοικοι της ΕΕ ηλικίας 18 ετών και άνω.

Είναι η ευκαιρία σας να κερδίσετε τον φωτογραφικό εξοπλισμό της επιλογής σας, μέγιστης αξίας 1500 ευρώ, καθώς και ένα τριήμερο πολιτιστικό ταξίδι στις Βρυξέλλεςγια δύο άτομα.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από μέλη της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ – PES) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) –η οποία εκπροσωπεί τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές ολόκληρης της ΕΕ– και από επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας.

Οι νικητές θα προσκληθούν στην τελετή απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2018.

#MySocialCity​

Όροι του διαγωνισμού: http://pes.cor.europa.eu/documents/mysocialcity/mysocialcity-rules_el.pdf

Leave a Reply

Αρέσει σε %d bloggers: