Κέντρο Νεότητας ''Περικλής'' Σαλαμιού

Επαρχία Πάφου

Διοικητικό Συμβούλιο

Παπαδόπουλος Γεώργιος, Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Άδωνης, Αντιπρόεδρος

Αλεξάνδρου Φοινίκη, Γραμματέας

Vasiliey Δημήτρης, Ταμίας

Κεδαρίτης Ανδρέας, Μέλος

 

Το Κέντρο Νεότητας «Περικλής» Σαλαμιούς ιδρύθηκε το 1989. Το Κέντρο φέρει την επωνυμία του ήρωα της κοινότητας Περικλή Περικλέους που έπεσε το 1974.

Η κορύφωση της αστυφιλίας την δεκαετία του 90, το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητας το 1994, και το κακό για χρόνια οδικό δίκτυο απείλησαν την ύπαρξη ικανοποιητικού αριθμού νέων στη κοινότητα. Παρ’ όλα αυτά το Κέντρο δήλωνε και δηλώνει παρόν στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της κοινότητας και σε συνεργασία με τα άλλα οργανωμένα σύνολα της συμβάλει αποτελεσματικά στην αναγέννηση και ανάπτυξη του χωριού.

Τα μέλη του Κέντρο Νεότητας έχουν την ευκαιρία να δείξουν τον εθελοντισμό τους με τη συμμετοχή και οργάνωση διαφόρων δράσεων και εκδηλώσεων. Δράσεις όπως : αιμοδοσία, θέατρο, εκδηλώσεις που αφορούν τη παράδοση, το περιβάλλον , μουσική ,χορό , εθελοντικές εργασίες στο χωριό, διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκδρομές, συμμετοχή στα κοινά, βρίσκονται στα ετήσια προγράμματα του κέντρου κάθε χρόνο. Απο το 2014 το Κέντρο αναβαθμίστηκε σε σωματείο και αποτελεί ενεργό μέλος του ΚΟΚΕΝ (Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας). Συμμετέχει ενεργά στη δράση της επαρχιακής επιτροπής κέντρων νεότητας Πάφου.

Νέα, δράσεις και εκδηλώσεις

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 19/01/2018 η έκθεση φωτογραφίας των Κέντρων Νεότητας Πάφου με τίτλο «Νέοι και Παράδοση»

Με απόλυτη επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας ‘’Νέοι και Παράδοση την Παρασκευή 19.01.2018. Τα εγκαίνια τέλεσε η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, στον Πολιτιστικό...
Read More