Εκστρατεία ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τη κατάχρηση του αλκοόλ από τους νέους

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τη κατάχρηση του αλκοόλ από τους νέους.

O Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας με την υποστήριξη της Pterodocs Productions οργανώνει και υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τις επιπτώσεις κατάχρησης του αλκοόλ.

Η εκστρατεία θα επικεντρωθεί κυρίως στην προβολή του ντοκιμαντέρ «ΕΜΠΟΥΣΑ, Νέοι και Αλκοόλ». Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε Κέντρα Νεότητας μέλη του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας τα οποία βρίσκονται και δραστηριοποιούνται Παγκύπρια. Στόχος είναι να αφυπνιστούν οι έφηβοι και οι γονείς για τις επιπτώσεις κατάχρησης του αλκοόλ.

Η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Έλενα Αλωνεύτη για τρία χρόνια διείσδυσε στον κόσμο τεσσάρων εφήβων παρουσιάζοντας το πολύ σοβαρό πρόβλημα της πρόσβασης και χρήσης του αλκοόλ από έφηβους. Το ντοκιμαντέρ εντοπίζει και εξετάζει τη σχέση των νέων με το αλκοόλ στη Κύπρο, συμπεριλαμβάνοντας συνεντεύξεις από νέους, γονείς, ειδικούς και κρατικούς αξιωματούχους, με στόχο την αφύπνιση όλων μας γι’ αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα της Κυπριακής κοινωνίας.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας έχει ενσωματώσει το πρόγραμμα στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων του για εκπαίδευση, ενημέρωση, ενδυνάμωση και κινητοποίηση των νέων σε σχέση με την διαμόρφωση μιας υγιούς  κοινωνίας.

Leave a Reply

Αρέσει σε %d bloggers: