Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 19/01/2018 η έκθεση φωτογραφίας των Κέντρων Νεότητας Πάφου με τίτλο «Νέοι και Παράδοση»

Με απόλυτη επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας ‘’Νέοι και Παράδοση την Παρασκευή 19.01.2018. Τα εγκαίνια τέλεσε η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20.Το κοινό της Πάφου μαζί με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης έδωσε το παρόν του και επικρότησε την προσπάθεια των εθελοντών των κέντρων νεότητας για διατήρηση και προώθηση της παράδοσης, αλλά και για την διατήρηση των αξιών του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Τα Κέντρα Νεότητας της Επαρχίας Πάφου, μέλη του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την έκθεση φωτογραφίας με στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των νέων ανθρώπων και να προσκαλέσουν νέους από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές να γνωρίσουν το πολιτισμικό τοπίο των περιοχών της Επαρχίας Πάφου.
Οι ξεναγήσεις αυτές στα χωριά της Πάφου άρχισαν τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2017,και πραγματοποιήθηκαν από τα Κέντρα Νεότητας Τσάδας, Κονιών, Σαλαμιούς, Κουκλιών, Παναγιάς και Στατού- Αγίου Φωτίου, με τη συμμετοχή του Κέντρου Νεότητας Νικόκλειας.

Η ξενάγηση έγινε στα σημαντικότερα πολιτισμικά ή ιστορικά σημεία του κάθε χωριού, καθώς και σε σημεία θέας, ενώ ταυτόχρονα έγινε και φωτογραφική καταγραφή προσώπων και χώρων από κάθε χωριό.

Σε χαιρετισμό της η Έπαρχος ανέφερε πως η έκθεση εκτός από την προβολή της κυπριακής παράδοσης, βοηθά στην υγιή και χρήσιμη ενασχόληση των νέων. Σημείωσε ότι την προσπάθεια στήριξαν τα κοινοτικά συμβούλια, τα οποία αναλαμβάνουν διάφορες πρωτοβουλίες για υλοποίηση έργων, μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, που προβάλλουν σημεία ειδικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως η διάρκεια της έκθεσης είναι από 19 μέχρι 28 Ιανουαρίου 2018 με ώρες λειτουργίας: Σάββατο 17:00 – 19:00 & Δευτέρα – Παρασκευή

 

 

Leave a Reply

Αρέσει σε %d bloggers: