Διαβούλευση Ευρωπαϊκού Διαλόγου με τους Νέους – Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Είσαι νέος/νέα ηλικίας 13 με 35 ετών; Θα ήθελες να ακουστεί η φωνή σου στους φορείς χάραξης πολιτικής τόσο εντός της Κύπρου όσο και σε ολόκληρη την ΕΕ; Θα ήθελες συμμετέχεις στη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής για τους νέους;

Αν η απάντηση σε όλα τα πιο πάνω είναι ναι, τότε είσαι έτοιμος/έτοιμη να συμμετέχεις σε μία από τις διαβουλεύσεις του Ευρωπαϊκού Διαλόγου με τους Νέους (EU Youth Dialogue, former Structured Dialogue)

Διάρκεια 1:30 – 2 ώρες.

Για να έχεις πρόσβαση στη δική μας διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 30 Ιανουαρίου στις 4μμ, ακολούθησε τον πιο κάτω σύνδεσμο μέσω της πλατφόρμας Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/85641956963?pwd=dTNDejE4Nk9YTTZPb2lrWEpZK1NPdz09

Meeting ID: 856 4195 6963

Passcode: 908000

 

  • Παρακαλώ όπως όλοι/όλες οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες συμπληρώσουν το πιο κάτω ερωτηματολόγιο: https://forms.gle/8SYBVQt7k2r7xRFj6

Τι είναι όμως ο Ευρωπαϊκός Διάλογος με τους Νέους;

Είναι ο διάλογος με τους νέους και τις οργανώσεις νεολαίας, με τη συμμετοχή πολιτικών και υπευθύνων λήψης αποφάσεων, καθώς και εμπειρογνωμόνων, ερευνητών και άλλων σχετικών φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

O Ευρωπαϊκός Διάλογος με τους Νέους οργανώνεται σε 18μηνους κύκλους εργασίας. Κάθε κύκλος επικεντρώνεται σε μια διαφορετική θεματική. Ξεκινήσαμε τον 8o κύκλο τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2021, με θέμα «Ευρώπη για τους νέους – Νεολαία για την Ευρώπη: Χώρος για τη Δημοκρατία και τη Συμμετοχή».

Η διαδικασία του Ευρωπαϊκού Διαλόγου Νεολαίας γίνεται μέσα από την πραγματοποιήση διαβουλεύσεων (online ή με φυσική παρουσία) σε ετήσια βάση και βασίζεται σε θεματικές προτεραιότητες που προέρχονται από έκαστο Τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα των τοπικών και εθνικών διαβουλεύσεων μεταφέρονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απασχολούν τις Ευρωπαϊκές Συνόδους Νεολαίας που πραγματοποιούνται από έκαστη Προεδρία. Τα τελικά αποτελέσματα των διαβουλεύσεων από τις Συνόδους Νεολαίας μεταφέρονται στο Συμβούλιο των Υπουργών Νεολαίας και αποτελούν μέρος των Συμπερασμάτων που ψηφίζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Διαλόγου με τους Νέους στην Κύπρο: www.eydcyprus.eu\

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: