English

Εκτελεστική Γραμματεία

Η εκτελεστική γραμματεία είναι υπεύθυνη για την λειτουργική επάρκεια, τον συντονισμό και έλεγχο των μελών του Οργανισμού. Παράλληλα, μέσω της γραμματείας υλοποιούνται τα προγράμματα, δράσεις και στρατηγική του ΚΟΚΕΝ. Μέσα από τις διαδικασίες της γραμματείας πραγματοποιούνται, η εποπτεία, έλεγχος, υποστήριξη και λογοδοσία των Κέντρων Νεότητας.

Οι λειτουργοί νεολαίας, με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες καθοδηγούν και συμβουλεύουν τα μέλη στρατηγικά με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Για την υλοποίηση των στόχων και σκοπών που ο ΚΟΚΕΝ καθορίζει μέσα από τα συλλογικά του όργανα, εργοδοτούνται τέσσερα στελέχη σε βάση πλήρους απασχόλησης.

Νικόλας Νικολαίδης, Διευθυντής

Επικεφαλής διοικητικών εργασιών ΚΟΚΕΝ, γενική διεύθυνση και συντονισμός του ΚΟΚΕΝ

Γραφείο ΚΟΚΕΝ: Λευκωσία, Λεμεσός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Στην προϋπηρεσία του περιλαμβάνονται θέσεις σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ), εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Από το 2011 υπηρετεί στον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας ως Εκτελεστικός Διευθυντής. Την περίοδο 2014-2015 ανέλαβε ως επικεφαλής για 18 περίπου μήνες τη λειτουργία ειδικής υπηρεσίας που είχε σκοπό να παρέχει ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη σε θύματα διαφθοράς και διαχείριση καταγγελιών.
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός, ανάπτυξη και εξέλιξη της ηγεσίας και του στρατηγικού management, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση των ΜΚΟ.
Έχει διαχειριστεί μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στον τομέα της Διοίκησης με εξειδίκευση την Ηγεσία σε σχέση με την συναισθηματική νοημοσύνη από το Kingston London University.

Μαρία Παναγιώτου, Ανώτερη Λειτουργός  Νεολαίας

Υπεύθυνη τομέα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων, υπεύθυνη προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων».

Υπεύθυνη λειτουργός για την γραμματεία ΚΟΚΕΝ

Γραφείο ΚΟΚΕΝ: Λεμεσός

Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2009), Μεταπτυχιακό στη Γνωστική κι Εκπαιδευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου (2013) και συνεχίζει την εξειδίκευσή της για την ολοκλήρωση του τετραετούς προγράμματος Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ). Ασχολείται με την προσωπική ανάπτυξη και την ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων. Είναι Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κυπριακού και Ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων.

Ηγήθηκε και συμμετείχε σε πολιτιστικούς ομίλους, ομάδες νεολαίας, χορευτικά συγκροτήματα και μέχρι σήμερα μετέχει σε συμβούλια τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει εκδώσει τρία βιβλία ενώ έλαβε τέσσερα βραβεία σε διαγωνισμούς ποίησης κι έπαινο σε διαγωνισμό δοκιμίων. Συνεργάζεται και αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα.

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Υπεύθυνη τομέα διαδικτύου και ενημέρωσης

Λειτουργός Νεολαίας για τα Κέντρα Νεότητας Πάφου και Λεμεσού.

Γραφείο ΚΟΚΕΝ: Λεμεσός

Έχει αποκτήσει πτυχίο κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008) και πτυχίο φωτογραφίας από το Middlesex University (2012).
Κατά την διάρκεια των σπουδών της, έχει ασχοληθεί, με την δομή της κοινωνίας και τις σχέσεις των μελών της, ως στοιχεία της ομάδας αυτής. Παράλληλα, με την πτυχιακή της εργασία κατά την διάρκεια των σπουδών φωτογραφίας, έχει εστιάσει στις σχέσεις Κοινωνιολογίας και Οπτικού Πολιτισμού. Αναλύοντας τον τρόπο αντίληψης μιας εικόνας από την στιγμή της δημιουργίας της μέχρι την διάδοση της και πως αυτό επηρεάζει τις αντιλήψεις και τα νοήματα που απορρέουν.
Έχει εργαστεί στο Κυπριακό Μουσείο ως φωτογράφος αρχαιολογικών χώρων και αντικειμένων και σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κυρίως ηλεκτρονικά περιοδικά.
Ασχολείται με την δημιουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θέμα την φωτογραφία, την διδασκαλία φωτογραφικών τεχνικών σε αρχάριους καθώς επίσης και την υλοποίηση φωτογραφικών project τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε δράσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Κύπρο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ήβη Μιλτιάδου, Λειτουργός Νεολαίας

Υπεύθυνη τομέα σχεδιασμού και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Λειτουργός Νεολαίας  για τα Κέντρα Νεότητας Λευκωσίας – Κερύνειας και διαμερίσματος Μόρφου

Γραφείο ΚΟΚΕΝ: Λευκωσία

Η Ήβη γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και κλείνοντας τα πέντε, μετακόμισε στην Κύπρο. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία, στο Keele University, της Αγγλίας, με ακαδημαϊκό ενδιαφέρον την ποιοτική έρευνα.

Στη εμπειρία καταγράφεται μεταξύ άλλων η θητεία της στις Βρυξέλλες, ως Συντονίστρια Δικτύου Νέων της Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας. Μαζί με άλλους νέους, έγραψε στο περιοδικό Entre-Nous (του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), με θέμα δικαιώματα των νέων στην Ευρώπη και την εμπλοκή τους, σε διαδικασίες αποφάσεων, πολιτικού επιπέδου.

Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια νεολαίας στη Σρι Λάνκα και στην Παγκόσμια Σύναξη του IPPF στην Ταϋλάνδη. Εκπαίδευσε νέους στην Βλόρα, Αλβανίας, έλαβε μέρος σε ομάδα νέων και εκπροσωπώντας την Δυτική Ευρώπη στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.