English

Εκτελεστική Γραμματεία

Η εκτελεστική γραμματεία είναι υπεύθυνη για την λειτουργική επάρκεια, τον συντονισμό και έλεγχο των μελών του Οργανισμού. Παράλληλα, μέσω της γραμματείας υλοποιούνται τα προγράμματα, δράσεις και στρατηγική του ΚΟΚΕΝ. Μέσα από τις διαδικασίες της γραμματείας πραγματοποιούνται, η εποπτεία, έλεγχος, υποστήριξη και λογοδοσία των Κέντρων Νεότητας.

Οι λειτουργοί νεολαίας, με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες καθοδηγούν και συμβουλεύουν τα μέλη στρατηγικά με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Για την υλοποίηση των στόχων και σκοπών που ο ΚΟΚΕΝ καθορίζει μέσα από τα συλλογικά του όργανα, εργοδοτούνται πέντε στελέχη σε βάση πλήρους απασχόλησης.

Νικόλας Νικολαίδης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Στην προϋπηρεσία του περιλαμβάνονται θέσεις σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ), εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Από το 2011 υπηρετεί στον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας ως Εκτελεστικός Διευθυντής. Την περίοδο 2014-2015 ανέλαβε ως επικεφαλής για 18 περίπου μήνες τη λειτουργία ειδικής υπηρεσίας που είχε σκοπό να παρέχει ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη σε θύματα διαφθοράς και διαχείριση καταγγελιών.
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός, ανάπτυξη και εξέλιξη της ηγεσίας και του στρατηγικού management, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση των ΜΚΟ.
Έχει διαχειριστεί μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στον τομέα της Διοίκησης με εξειδίκευση την Ηγεσία σε σχέση με την συναισθηματική νοημοσύνη από το Kingston London University.

Μαρία Παναγιώτου

Υπεύθυνη τομέα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων, υπεύθυνη προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων» για τα ΚΝ, υπεύθυνη προγράμματος European Volunteering Service της επαρχίας Λεμεσού.
Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2009), Μεταπτυχιακό στη Γνωστική κι Εκπαιδευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου (2013) και συνεχίζει την εξειδίκευσή της για την ολοκλήρωση του τετραετούς προγράμματος Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ).
Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους τομείς της Ψυχοπαθολογίας και του φάσματος των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών. Μετέπειτα, εμβάθυνε σε θέματα της διδασκαλίας και της μάθησης, του ανθρώπινου γνωστικού συστήματος και της ανάπτυξής του. Ακολούθως, ασχολήθηκε με θέματα κοινωνικής και πολυπολιτισμικής ψυχολογίας. Παρακολούθησε σωρεία σεμιναρίων σχετικά με την ψυχολογία των ομάδων, τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτές, τις κοινωνικές αναπαραστάσεις της εθνικής ταυτότητας και τον ρατσισμό.
Ηγήθηκε και συμμετείχε σε πολιτιστικούς ομίλους, ομάδες νεολαίας, χορευτικά συγκροτήματα και μέχρι σήμερα μετέχει σε συμβούλια τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει εκδώσει ένα μυθιστόρημα κι ένα βιβλίο αρθρογραφίας ενώ έλαβε τέσσερα βραβεία σε διαγωνισμούς ποίησης κι έπαινο σε διαγωνισμό δοκιμίων. Συνεργάζεται και αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα.
Εργάζεται στον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας από τον Μάιο του 2009. Ασκεί επίσης το επάγγελμα της Ψυχοθεραπεύτριας για προσωπική ανάπτυξη και θεραπεία εφήβων κι ενηλίκων.

Θεογνωσία Πέτρου

Υπεύθυνη τομέα σχεδιασμού και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπεύθυνη προγράμματος European Volunteering Service του ΚΟΚΕΝ, υπεύθυνη λειτουργός-συντονίστρια για την ΕΕ ΚΟΚΕΝ Λευκωσίας-Κερύνειας .
Έχει σπουδάσει Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες/Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές της στο Auckland University (Νέα Ζηλανδία) στον κλάδο της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Μετέπειτα, απέκτησε τον Μεταπτυχιακό της τίτλο στον τομέα της Κοινωνιογλωσσολογίας και στη διδασκαλία αγγλικών για ομιλητές άλλων γλωσσών στο University of Central Lancashire- UCLan (Κύπρο).
Έχει εργαστεί ως Δασκάλα Αγγλικών στη Κίνα και έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στον τομέα της Εκπαίδευσης στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Κουλτούρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Βέλγιο. Η Θεογνωσία έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια, σεμινάρια και Ευρωπαϊκά Προγράμματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Μεταξύ άλλων, στα ενδιαφέροντα της περιέχονται η φωτογραφία, τα ταξίδια και η δραστηριοποίηση σε εθελοντικές οργανώσεις. Σε συνεργασία και με άλλους εθελοντές, η Θεογνωσία υλοποιεί διαδραστικά εργαστήρια σε σχολικές μονάδες σε θέματα κοινωνικού περιεχομένου όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, η διαχείριση θυμού κ.ά. καθώς επίσης ασχολείται και με τη διαμόρφωση πολιτικής για τη νεολαία τόσο σε επαγγελματικό και εθελοντικό επίπεδο.
Εργάζεται στον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας από τον Μάιο του 2015.

 

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Υπεύθυνη λειτουργός-συντονίστρια για την ΕΕ ΚΟΚΕΝ Πάφου και ΕΕ ΚΟΚΕΝ Λεμεσού.
Έχει αποκτήσει πτυχίο κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008) και πτυχίο φωτογραφίας από το Middlesex University (2012).
Κατά την διάρκεια των σπουδών της, έχει ασχοληθεί, με την δομή της κοινωνίας και τις σχέσεις των μελών της, ως στοιχεία της ομάδας αυτής. Παράλληλα, με την πτυχιακή της εργασία κατά την διάρκεια των σπουδών φωτογραφίας, έχει εστιάσει στις σχέσεις Κοινωνιολογίας και Οπτικού Πολιτισμού. Αναλύοντας τον τρόπο αντίληψης μιας εικόνας από την στιγμή της δημιουργίας της μέχρι την διάδοση της και πως αυτό επηρεάζει τις αντιλήψεις και τα νοήματα που απορρέουν.
Έχει εργαστεί στο Κυπριακό Μουσείο ως φωτογράφος αρχαιολογικών χώρων και αντικειμένων και σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κυρίως ηλεκτρονικά περιοδικά.
Ασχολείται με την δημιουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θέμα την φωτογραφία, την διδασκαλία φωτογραφικών τεχνικών σε αρχάριους καθώς επίσης και την υλοποίηση φωτογραφικών project τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε δράσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Κύπρο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Εργάζεται στον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας από τον Νοέμβριο του 2016.

Σώτια Ανδρέου

Υπεύθυνη λειτουργός-συντονίστρια για την ΕΕ ΚΟΚΕΝ Λάρνακας – Αμμοχώστου και ΕΕ ΚΟΚΕΝ Λεμεσού.
Είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνικής Εργασίας (2013) και μεταπτυχιακού διπλώματος Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Διοίκησης με εξειδίκευση στην Κλινική Κοινωνική Εργασία με Οικογένειες, Παιδιά και Εφήβους (2015). Στην πτυχιακή της εργασία επεξεργάστηκε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ομοφοβίας, ενώ η διπλωματική της μελέτη αφορούσε τις ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία στην Κύπρο. Έκανε τις εργαστηριακές πρακτικές ασκήσεις της σε Παιδική Λέσχη (2011), στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (2011), στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας (2012) και στο Συμβουλευτικό Κέντρο Cyta (2014).
Εργάστηκε στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Ύψωνα υπό το πρίσμα του προγράμματος «Ψυχοκοινωνική Πρόληψη και Παρέμβαση σε Παιδιά, Νέους και Οικογένειες» (2015) και στο τηλεφωνικό κέντρο των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2016). Συντονίζει εθελοντικά ομάδες ΛΟΑΤΙ ατόμων (2016-σήμερα).
Είναι μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου και της Accept ΛΟΑΤ Κύπρου. Μέσα στα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δια βίου μάθηση, η ανάγνωση βιβλίων, το θέατρο και τα ταξίδια.
Εργάζεται στον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας από τον Νοέμβριο του 2016.