Διαδυκτιακά εργαστήρια ‘’Save our food’’

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας στηρίζει το ερευνητικό έργο ‘’Save Our Food’’ το οποίο συντονίζεται από το Frederick Research Center και υλοποιείται με άλλους 4 συνεργαζόμενους φορείς, με χρηματοδότηση από το ΙΔΕΚ. Κύρια δράση του έργου είναι η «διάσωση» φαγητού και η προσφορά του σε άτομα και οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Στα πλαίσια του ερευνητικού έργου πραγματοποιούνται τα εργαστήρια ‘’Save our food’’ τα οποία έχουν ως κύριο στόχο να ενημερώσουν  για την σπατάλη φαγητού και να προτείνουν  τρόπους με τους οποίους μπορεί να μειωθεί η σπατάλη φαγητού ή αλλιώς ‘’food waste’’ τόσο σε ατομικό, όσο και ομαδικό επίπεδο.

Τι προκαλεί την σπατάλη φαγητού; Τι μπορούμε να κάνουμε για να την μειώσουμε; Ποιες δράσεις γίνονται στην Κύπρο και στην Ευρώπη για αυτό το θέμα;

Τι είναι το έργο ‘’Save Our Food’’ και ποιοι είναι οι στόχοι του;

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στα εργαστήρια ‘’Save our food’’ που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο 2020 με Ιανουάριο 2021.

Εάν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε σε ένα από τα προγραμματισμένα σεμινάρια, ή να φιλοξενήσετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για το κέντρο νεότητας σας, παρακαλώ όπως αποστείλετε για δήλωση συμμετοχής στο dimitra.papadopoulou@just2086.temp.domains.